Волоський горіх – король серед горіхів. У ньому міститься велика кількість вітамінів, мінералів і ненасичених жирів. При додаванні його в випічку вона, справді, стає королевської. Пропонуємо вам чудовий рецепт цього королівського десерту.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 2 шт.
  • Мед – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2/3 ч. ложки
  • Борошно пшеничне – 225 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Волоський горіх – 120 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати кекс з горіхами? Заздалегідь дістаємо з холодильника яйця – для приготування кексу вони повинні бути кімнатної температури. Мед для кексу беремо натуральний, з ним випічка вийде смачніше. Горіхи заздалегідь підсушуємо на сковороді до золотистого кольору, так вони будуть більш хрусткими у випічці. Всі підготовлені продукти – можна приступати.

В глибокій мисці з’єднуємо яйця, цукор і мед – збиваємо їх віночком до однорідного стану. Потім додаємо молоко і рослинне масло.

В отриману суміш просіваємо борошно разом з розпушувачем і содою. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідної консистенції.

З допомогою блендера або ножа волоські горіхи подрібнюємо, не занадто дрібно, щоб вони відчувалися у випічці.

Додаємо горіхи в тісто і перемішуємо. За консистенцією тісто як густа сметана.

Форми для випічки застеляємо пекарським папером і перекладаємо в них тісто, акуратно розрівнюючи його по всій довжині форми. Ставимо кекси випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Готові ароматні кекси дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і виймаємо з форми на дошку. Кекси готові до подачі на стіл, приємного апетиту!

Кекс з горіхами Кекси без родзинок Кекси з горіхами Кекси на молоці в духовці Кекси на рослинному маслі Медові кекси