Цей рецепт як сам свято – дивовижний і чарівний! Різдвяний кекс зі всілякими горіхами і сухофруктами стане прекрасним доповненням до святкового столу. Сам рецепт незвичайний і одночасно легкий у приготуванні. При читанні рецепта зверніть увагу, що будуть потрібні деякі підготовчі роботи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Мед – 100 мл
  • Коньяк – 100 мл
  • Цедра апельсина – 0.25 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Фініки – 50 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Фундук – 50 гр.
  • Кешью – 50 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами? Всі сухофрукти дрібно нарізаємо і заливаємо коньяком. Накриваємо і відправляємо приблизно на добу (іноді достатньо і 12 годин) у прохолодне місце для настоювання.

Натираємо апельсинову цедру на дрібній тертці, в отриману додаємо мед. Якщо мед густий або твердий, попередньо розтопити його.

Переходимо до підготовки горіхів. Мигдаль необхідно залити окропом і залишити на 10 хвилин. Це допоможе з легкістю прибрати шкірку. Якщо після цієї процедури все ще важко її прибрати, повторіть маніпуляцію з окропом. На розпечену сковороду поміщаємо фундук, після цього звільняємо його від шкірки. Підготовка кешью для кексу також проста – потрібно потримати його на сковорідці до появи тріска, аромату і злегка обсмажених бочков.

Розімніть вершкове масло, залишивши його при кімнатній температурі. Розм’якшене масло збиваємо з цукром.

Додаємо до отриманої маси яйця і знову все збиваємо.

Просіваємо борошно і додаємо її в загальну масу. Завершуємо приготування тіста для кексу додаванням до нього розпушувача і солі.

Тепер все ретельно перемішуємо. У результаті тісто повинне вийти м’яким.

Додаємо в тісто горіхи і сухофрукти.

Всі інгредієнти перемішуємо, домагаючись отримання однорідної маси.

Підготовчі роботи завершені. Приступаємо до випікання кексу. Включаємо духовку розігріваємо її до 150 º С. Для випікання можна скористатися металевою формою для кексу, попередньо змастивши її олією або використавши спеціальну папір для випічки. Також зручно застосування силіконової форми, вона не вимагає ні паперів, ні масла. Розмістіть тісто кексу у форму і поставте в духовку.

Випікання займе приблизно 1,5-2 години. Важливо стежити, щоб кекс не став сухим і не підгорів зовні, а також встиг пропектися всередині. Перевіряти готовність можна зубочисткою. Всі праці винагороджені – різдвяний кекс готовий!

Приємного чаювання!

Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з курагою Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси з родзинками і горіхами