Рецепт призначений для любителів лимонної випічки. Лимон і мак у таких кексах чудово поєднуються і роблять випічку ароматною і дуже смачною. За смаком можете використовувати 2 лимона і збільшити кількість цукру.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Мак – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Ваніль – за смаком
- Сіль – пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний кекс з маком в духовці. Лимон ретельно промийте, насухо витріть серветкою і з допомогою дрібної терки натріть цедру.
Вершкове масло трохи розімніть в мікрохвильовці. Додайте до нього цукор, ваніль і лимонну цедру. Усе ретельно розітріть міксером.
Потім в отриману суміш, не вимикаючи міксер, додайте по одному яйця і ще раз перемішайте.
Насипте в цю масу просіяне на сито борошно, налийте молоко і додайте дрібку солі. Замісіть тісто до однорідного стану.
В окрему мисочку або ступку відіжміть сік лимона, насипте мак і добре розітріть їх.
Мак з лимонним соком перекладіть тісто і ще раз перемішайте.
Замішане тісто залийте у форму ,змащену маслом або присипаний борошном. Випікайте кекс у духовці, розігрітій до 180°С протягом 45-60 хвилин. Спечений лимонний кекс з маком остудіть і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці