Пиріг з брусницею і сметаною на листковому тісті готується просто, буде мати чудовий смак і аромат, та і до того ж гарний вигляд. Листкове тісто можна купити або приготувати своїми руками. На листковому дріжджовому тесті пиріг вийде більш пишним. Брусниця підійде будь – та заморожена і свіжа.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Брусниця – 1.5 склянки
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з брусницею і сметаною легко! Листкове дріжджове тісто вийміть з упаковки і розморозьте при кімнатній температурі. Потім на присипаній борошном стільниці розкачайте в лист товщиною не менше 5 мм і розріжте на дві частини: велику для основи пирога і меншу для покриття начинки.
Увімкніть духовку для розігріву на 180°С. Деко застеліть шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом.
Яйце розділити на білок і жовток. На деко покладіть більший шматок розкатаного тіста, сформуйте невисокі бортики, намажте його білком і рівномірно присипте панірувальними сухарями.
В окрему миску покладіть сметану, насипте до неї 3 ст. ложки цукру і трохи збийте вінчиком.
Збиту сметану рівномірно нанесіть на тісто. Потім на сметану в один шар насипте брусницю (заморожену не розморожуйте). Брусницю посипте рештою цукром.
Менший шматок листового тіста красиво гострим ножем надріжте і укладіть його поверх начинки. Тісто трохи розтягніть в сторони і краю пирога щільно закріпіть пальцями. Верх пирога намажте яєчним жовтком. Пиріг залиште в теплому місці на 1 годину для вистоювання, адже тісто у нас дріжджове.
Випікайте пиріг в розігрітій духовці протягом 40 хвилин до красивого рум’яного кольору. Потім остудіть, перекладіть на блюдо і можете подавати до чаю.
Смачною і вдалою выпечки!
Пироги