Для приготування пирога з ревенем і вишнею можна використовувати пісочне, листкове або дріжджове тісто. З розсипчастим пісочним тістом кислувата начинка з ревеню і вишні поєднується гармонійніше всього.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Вишня – 2 склянки
  • Ревінь – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати пиріг з ревенем і вишнею просто! Змішайте в мисці борошно, 130 грам вершкового масла і цукор, у вас вийде велика крихта. Частина крихти, 5-6 столових ложок, відкладіть в окрему ємність.

Додайте масло, що залишилося, замісіть тісто, загорнути його в харчову плівку і покладіть в холодильник або морозилку на 20-25 хвилин.

вийміть кісточки З вишні. Ревінь помийте і дрібно наріжте. З’єднайте вишню і ревінь, за бажанням можна додати трохи цукру і інші спеції за смаком.

Дістаньте тісто з холодильника, покладіть його у форму для запікання, сформуйте корж і невисокі бортики. На тісто викладіть начинку, засипте пиріг зверху крихтою. Поставте форму в духовку. Випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Готову випічку трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Пироги з вишнею Страви з ревеню Шарлотка з ревеню