На розкатане тісто спочатку викладається змішаний з цукром сир, а потім шар з перетертої чорниці. Все накривається з пластом тіста і запікається в духовці 25 хвилин. Готовий пиріг виходить в міру солодким і добре підходить до чаю.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Листкове тісто дріжджове – 1 пакет
- Сир 9% – 1 пакет
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Чорниця – 400 гр.
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з чорницею і сиром легко! Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і даємо йому розморозитися. Розрізаємо на три рівні частини і розкачуємо кожну в пласт.
В підходящу ємність викладаємо пачку сиру, додаємо до нього дві ложки цукрового піску і ретельно перемішуємо все з допомогою виделки.
Один пласт тіста переміщаємо в форму для запікання і викладаємо на нього отриману сирну масу. Рівномірно розподіляємо її.
Зверху накриваємо другим шматком листкового тіста.
Чорницю перетираємо з рештою цукровим піском в блендері і рівномірно розподіляємо ягоди. Накриваємо начинку третім шаром.
Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо пиріг протягом 25 хвилин. Готового виробу даємо повністю охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пиріг з сиром і черникой Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з дріжджового тіста Пироги