Для тих, хто не любить возитися з тестом, пропоную приготувати пиріг з горбушею і картоплею з готовим тестом. Пиріг виходить досить апетитним, соковитим з приємною хрусткою скоринкою. Такий пиріг можна подати на святковий стіл або побалувати своїх рідних у звичайний будній день.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Картопля – 300 гр.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з горбушею і картоплею легко! Насамперед підготуйте рибу. Ретельно вимийте її, очистіть від голови, нутрощів і плавників. Знову промийте і обсушити паперовими рушниками, а потім обережно вийміть всі кісточки. Підготовлене філе горбуші наріжте невеликими шматочками, після чого викладіть в глибоку ємність.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте півкільцями. Підготовлений цибулю викладіть в ємність до риби, додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, а також чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися приблизно на годину, затягнувши ємність харчовою плівкою.
Листкове тісто розкачайте в прямокутник і розріжте його навпіл.
Форму для запікання застелити папером для випічки або змастіть невеликою кількістю вершкового масла.
На дно підготовленої форми викладіть половину тіста.
Картопля промийте в холодній воді, очистіть від шкірки овочечисткою, а потім наріжте кружечками.
На тісто рівномірно розподілите половину картоплі, посоліть і поперчіть.
Вершкове масло наріжте тонкими шматочками і розкласти поверх картоплі.
Потім викладіть мариновану рибу з цибулею і рівномірно розподіліть її по всій поверхні.
розкладіть Поверх залишився картоплю, посоліть і поперчіть, зверху викладіть шматочки вершкового масла.
Після чого пиріг закрийте другою половиною листкового тіста і акуратно притискаючи пальцями, міцно заліпіть краю. Форму з пирогом помістіть в заздалегідь розігріту духовку і випікайте пиріг приблизно 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Акуратно вийміть форму з пирогом і трохи остудити його.
Трохи остиглий пиріг з горбушею і картоплею подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Горбуша в духовці Горбуша з картоплею в духовке Горбуша з овочами в духовці Пироги