Варіація простого десерту, не займає багато часу при приготуванні. Сподобається тим, хто не любить нудотний і концентрований смак вишні, а воліє поєднання ягід і вершковою начинки.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 450 – 500 гр.
- Вишня – 300 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати листковий пиріг з вишнями та сметаною легко! Листкове тісто необхідно попередньо розморозити, якщо ви не збираєтеся робити його самостійно. Для цього вийміть його з упаковки, укрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі. Так буде утворюватися менше конденсату і при цьому саме тісто не заветрітся. Розкачайте пласт під розмір вашого деко, змастіть форму невеликою кількістю вершкового масла і викладіть на нього тісто.
Вишню беріть злегка подмороженную, так її можна перемішувати, не боячись пошкодити цілісність. Перекладіть ягоди в глибоку миску, додайте крохмаль і ретельно перемішайте, щоб всі плоди повністю покрилися.
В сметану засипте цукор і перемішайте до однорідності.
Потім додайте в миску яйце і розмішайте, щоб воно з’єдналося зі сметаною.
Вишню розкладіть рівним шаром на листковому тісті. Зверху вилийте яєчно-сметанную суміш і розрівняйте її.
Другу половину тесту також розкачайте під розмір дека і зробіть невеликі розрізи, щоб вишневий сік при випіканні не порвав пиріг в місцях скріплення шарів. Акуратно перенесіть пласт і викладіть на сметанную заливку. З’єднайте з краями нижнього шару і скріпіть їх за допомогою виделки.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 С протягом 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на колір листкового тіста, воно має набути насичений золотистий відтінок.
Смачного!