Основна перевага листкових салатів полягає в тому, що інгредієнти не змішуються відразу. Це дозволяє зберегти свіжість салату на більш довгий час. Крім того, листкові салати цікаво виглядають на столі, особливо якщо подавати їх у прозорому посуді.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля зелена – 0,5 пучків
- Майонез – 2 – 3 ст. л.
- Листовий салат – 1 – 2 аркуша
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати листковий салат з куркою, грибами, огірками і сиром? Курячу грудку помийте і відваріть в підсоленій воді. Остудіть м’ясо відокремте від кісток і наріжте. На плоску тарілку викладіть листя салату, встановіть кулінарне кільце, викладіть перший шар з курячого м’яса, утрамбуйте його і змастіть майонезом.
Печериці промийте, наріжте і обсмажте на сухій сковороді. У процесі смаження гриби посоліть і приправте за смаком. На м’ясо викладіть шар з грибів і змастіть його майонезом.
Яйце відварити круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Викладіть третій стій з яйця, промажте його майонезом.
Огірок помийте і натріть на тертці. Викладіть огірок у форму і змастіть майонезом.
Зелений лук помийте, дрібно наріжте викладіть поверх огірків і змастіть майонезом.
Останнім шаром викладіть тертий сир і приберіть кільце. Оригінальний і дуже смачний салат готовий, прикрасьте його за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і огірком Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салат з курячою грудкою і грибами Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салати з куркою і грибами