Лисички солоні гарячим способом – цікавий варіант збереження даного ласощі на довгий термін. Лисички можна додавати в суп, інші страви або ж подавати у вигляді гарніру.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Лисички свіжі – 4,5 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 2 ч. л.
  • Гвоздика – 3 ч. л.
  • Вода – 4 л.

Процес приготування:

Як почати готувати лисички солоні гарячим способом? Лисички очистіть і гарненько промийте. Вимочувати цей сорт грибів немає необхідності, так як вони не володіють гіркотою, і в них немає черв’яків.

Гриби великого розміру розріжте на частини. У каструльці поставте воду і доведіть до кипіння.

Очистіть часник, сполосніть під проточною водою і розріжте великі часточки на частини.

закипающую воду всипте 2 ст. л. солі і розмішайте.

Вкиньте 3 лаврових листа в рідину.

Засипте підготовлені горошини чорного перцю в маринад.

В каструлю додайте бутони гвоздики.

У киплячу воду перекладіть гриби і поваріть на малому вогні 15 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку при її виникненні.

В той час, коли варяться гриби, вимийте банки з содою і обшпарте окропом.

Гвинтові кришки також залийте окропом на 10 хвилин, викладіть на рушник разом з банками, щоб вони обсохнули.

У кожну банку покласти лаврушку і 4 горошини запашного перцю.

Викладіть шар лисичок, виймаючи їх з каструлі шумівкою, приблизно на 1/4 висоти банки.

Присипте гриби дрібкою солі.

Помістіть в банку ще лавровий лист часнику.

І знову повторіть шари грибів, пересипаючи спеціями до самого верху банки.

Завершіть шари спеціями і часником.

Налийте гарячий маринад, в якому варилися гриби, у банки до самого верху і закрутіть кришками.

Накрийте тару рушником і залиште до абсолютного охолодження на 6 годин, потім віднесіть в холод.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Лисички на зиму Солоні гриби на зиму Як готувати лисички - рецепти