Лисички солоні гарячим способом – цікавий варіант збереження даного ласощі на довгий термін. Лисички можна додавати в суп, інші страви або ж подавати у вигляді гарніру.
Інгредієнти: на 3 л.
- Лисички свіжі – 4,5 кг
- Часник – 10 зуб.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Перець запашний – 2 ч. л.
- Гвоздика – 3 ч. л.
- Вода – 4 л.
Процес приготування:
Як почати готувати лисички солоні гарячим способом? Лисички очистіть і гарненько промийте. Вимочувати цей сорт грибів немає необхідності, так як вони не володіють гіркотою, і в них немає черв’яків.
Гриби великого розміру розріжте на частини. У каструльці поставте воду і доведіть до кипіння.
Очистіть часник, сполосніть під проточною водою і розріжте великі часточки на частини.
закипающую воду всипте 2 ст. л. солі і розмішайте.
Вкиньте 3 лаврових листа в рідину.
Засипте підготовлені горошини чорного перцю в маринад.
В каструлю додайте бутони гвоздики.
У киплячу воду перекладіть гриби і поваріть на малому вогні 15 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку при її виникненні.
В той час, коли варяться гриби, вимийте банки з содою і обшпарте окропом.
Гвинтові кришки також залийте окропом на 10 хвилин, викладіть на рушник разом з банками, щоб вони обсохнули.
У кожну банку покласти лаврушку і 4 горошини запашного перцю.
Викладіть шар лисичок, виймаючи їх з каструлі шумівкою, приблизно на 1/4 висоти банки.
Присипте гриби дрібкою солі.
Помістіть в банку ще лавровий лист часнику.
І знову повторіть шари грибів, пересипаючи спеціями до самого верху банки.
Завершіть шари спеціями і часником.
Налийте гарячий маринад, в якому варилися гриби, у банки до самого верху і закрутіть кришками.
Накрийте тару рушником і залиште до абсолютного охолодження на 6 годин, потім віднесіть в холод.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Солоні гриби на зиму Як готувати лисички - рецепти