Обожнюю осінь за її багатий урожай різних грибів. В цей період хочеться заготовити якомога більше осінніх дарів. Але колись потрібно приготувати ніжне і соковите блюдо – лисички в сметані з цибулею. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру і доставить вам незабутнє гастрономічне задоволення.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лисички свіжі – 200 гр.
  • Картопля (молодий) – 8 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати лисички в сметані з цибулею. Першим ділом ретельно вимийте молода картопля, викладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть приблизно 20 хвилин. Переберіть лисички і очистіть їх від сміття, добре промийте їх у холодній проточній воді. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, викладіть необхідну кількість вершкового масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до напівпрозорого стану.

Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Готуйте на помірному вогні, поки весь виділився грибний сік не випарується. На це може знадобитися приблизно 10-15 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Потім додайте необхідну кількість сметани і добре перемішайте і готуйте ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично перемішуючи соковите блюдо.

Зелень кропу і петрушки ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем. Додайте в сковороду і ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Готову картоплю злийте і подавайте разом з ароматними лисичками у сметані з цибулею на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Картопля з лисичками Лисички смажені з цибулею Як готувати лисички - рецепти