Гриби з картоплею – це завжди смачно і дуже ситно. Є в цьому поєднанні якась магія смаку, яка розбурхує харчові рецептори і дарує кулінарне задоволення. Важливо пам’ятати, що гриби, навіть лисички – продукт досить важкий, тому при виборі способів приготування варто віддати перевагу більш щадним методам. Наприклад, гасіння в мультиварці. Приготоване таким способом, страва легше засвоюється, при цьому аніскільки не втрачає своїх смакових якостях порівняно, наприклад, з жаркою в сковороді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 800 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати лисички з картоплею в мультиварці? Для початку готуємо лисички. Якщо вони свіжі, то кожен гриб зачищаємо ножем від забруднень, зрізаємо дефектні ділянки. Випадковий викидаємо сміття.
Підготовлені лисички промиваємо під проточною водою кілька разів. Даємо воді стекти, після чого розрізаємо гриби на невеликі шматочки. Якщо використовуються заморожені лисички, то даємо їм повністю відтанути при кімнатній температурі.
Потім поміщаємо розморожені гриби на друшляк і залишаємо на деякий час, щоб вся рідина стекла. При необхідності також нарізаємо на шматочки.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо цибулю на дрібні кубики.
В чашу мультиварки розігріваємо вершкове масло до гарячого стану в режимі «Смаження». Опускаємо в масло нарізану ріпчасту цибулю і при постійному помішуванні обсмажуємо його до прозорості.
Додаємо підготовлені лисички, перемішуємо і продовжуємо готувати орієнтовно десять-п’ятнадцять хвилин у встановленому режимі при відкритій кришці. Гриби повинні зменшитися в розмірі, частина вологи повинна випаруватися. В процесі обсмажування додаємо сіль і чорний мелений перець. Кладемо до грибів сметану, перемішуємо.
Картоплю очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо шматочками невеликого розміру.
Засипаємо в чашу мультиварки до сметано-грибної суміші. Зелень миємо й розрізаємо ножем. Половину подрібненої зелені додаємо в чашу після картоплі, перемішуємо і закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Гасіння» на двадцять хвилин.
Коли пролунає сигнал про закінчення часу режиму, мультиварку відкриваємо і посипаємо картоплю з грибами натертим на дрібній тертці сиром. Висипаємо поверх половину зелені. Знову закриваємо кришку і даємо страві постояти п’ять хвилин, щоб сир розплавився, і зелень віддала свій аромат. Готові лисички з картоплею розкладаємо по порційних тарілках і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Картопля Як готувати лисички - рецепти