Напевно, всі чули про популярному м’ясній страві кавказької кухні – люля-кебаб на шампурах, проте, можливо, не всі ще встигли спробувати приготувати його. і дуже даремно, адже готується люля-кебаб дуже просто і швидко, а результат просто чудовий: соковите, м’яке, ароматне м’ясо, соскальзывающее з шампура прямо на тарілку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 900 гр.
- Сало свиняче – 100 гр.
- Зелень – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування люля-кебаб на шампурах? У чаші кухонного комбайна подрібнити м’ясо яловичини у фарш. Цибулю очистити. Зелень промити і просушити на паперовому рушнику. Сало нарізати невеликими шматочками. Цибулю, зелень і сало також відправити в комбайн до фаршу, все подрібнити.
Готовий фарш посолити і додати спеції за смаком. Вичавити туди сік з половини лимона. Все ретельно перемішати, сформувати з фаршу кулю і відправити його в холодильник на деякий час.
Взяти шампури і підготовлений фарш. Щільно притискаючи фарш руками до шампуру, сформувати люля-кебаб. Смажити люля-кебаб на добре розпечених вугіллях до утворення апетитною рум’яною кірочки.
Готовий люля-кебаб на шампурах подавати з маринованою цибулею і будь-яким соусом за вашим бажанням. Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі