Люля-кебаб в лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготоване з м’ясного або рибного фаршу з великою кількістю спецій і приправ, який нанизують на шампур або шпажку і смажать на мангалі. М’ясо виходить соковитим, ароматним і смачним. Люля-кебаб подають з лавашем, свіжими овочами та зеленню.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 2 кг
  • Куряче філе – 1 кг
  • Сало свиняче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Коріандр – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Паприка – 2 ст. л.
  • Лаваш – 600 гр.
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування люля-кебаба в лаваші на мангалі. М’ясо двох видів і сало ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Підготуйте спеції. Зелень петрушки, кропу і кінзи або будь-яку іншу зелень ретельно вимийте під проточною водою і дайте обсохнути.

М’ясо двох видів і сало наріжте на більш дрібні частини і пропустіть через м’ясорубку або кухонний комбайн. У подрібнене м’ясо додайте сіль, паприку, мелений коріандр і чорний мелений перець.

Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

Приготований фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте гострим ножем і додайте в перемішаний фарш.

Знову ретельно перемішайте руками, щоб ріпчасту цибулю рівномірно розподілився по м’ясного фаршу.

Приготований фарш перекладіть в глибоку ємність або каструлю.

Ємність з фаршем оберніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколів харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть в холодильник.

Тим часом розведіть вогонь і дайте добре прогоріти вугіллю.

Фарш дістаньте з холодильника. Візьміть у руки трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур.

Змочуючи руку в холодній воді, притискайте фарш до шампуру.

М’ясний фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампура.

Таким чином, сформуйте інші люля-кебаб.

Роздмухати жар, і помістіть шампури на мангал. Як тільки м’ясо змінить свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.

Кілька цибулин наріжте півкільцями, зелень подрібніть ножем, викладіть на тарілку і перемішайте. Блюдо застеліть листом лаваша, зверху розподіліть подрібнену зелень і півкільця цибулі. Відірвіть шматок лаваша і акуратно зніміть їм з шампурів готовий люля-кебаб. Викладіть на підготовлене блюдо.

М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.

Приємного апетиту!

Люля кебаб на мангалі