Люля-кебаб в лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготоване з м’ясного або рибного фаршу з великою кількістю спецій і приправ, який нанизують на шампур або шпажку і смажать на мангалі. М’ясо виходить соковитим, ароматним і смачним. Люля-кебаб подають з лавашем, свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 2 кг
- Куряче філе – 1 кг
- Сало свиняче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Коріандр – за смаком
- Часник – за смаком
- Паприка – 2 ст. л.
- Лаваш – 600 гр.
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Кінза – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування люля-кебаба в лаваші на мангалі. М’ясо двох видів і сало ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Підготуйте спеції. Зелень петрушки, кропу і кінзи або будь-яку іншу зелень ретельно вимийте під проточною водою і дайте обсохнути.
М’ясо двох видів і сало наріжте на більш дрібні частини і пропустіть через м’ясорубку або кухонний комбайн. У подрібнене м’ясо додайте сіль, паприку, мелений коріандр і чорний мелений перець.
Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.
Приготований фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте гострим ножем і додайте в перемішаний фарш.
Знову ретельно перемішайте руками, щоб ріпчасту цибулю рівномірно розподілився по м’ясного фаршу.
Приготований фарш перекладіть в глибоку ємність або каструлю.
Ємність з фаршем оберніть харчовою плівкою і зробіть кілька отворів, проколів харчову плівку зубочисткою. Фарш помістіть в холодильник.
Тим часом розведіть вогонь і дайте добре прогоріти вугіллю.
Фарш дістаньте з холодильника. Візьміть у руки трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур.
Змочуючи руку в холодній воді, притискайте фарш до шампуру.
М’ясний фарш рівномірно розподіліть по всій довжині шампура.
Таким чином, сформуйте інші люля-кебаб.
Роздмухати жар, і помістіть шампури на мангал. Як тільки м’ясо змінить свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.
Кілька цибулин наріжте півкільцями, зелень подрібніть ножем, викладіть на тарілку і перемішайте. Блюдо застеліть листом лаваша, зверху розподіліть подрібнену зелень і півкільця цибулі. Відірвіть шматок лаваша і акуратно зніміть їм з шампурів готовий люля-кебаб. Викладіть на підготовлене блюдо.
М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі