Хочу поділитися рецептом справжнього люля-кебаб з баранини на мангалі. Секрет смачної страви в тому, щоб кількість м’ясного фаршу з баранини було в два рази більше кількості ріпчастої цибулі. Апетитні люля-кебаб виходять соковитими і дуже смачними в поєднанні з лавашем і свіжою зеленню.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Баранина – 1 кг
- Сало курдючне – 200 гр.
- М’ята сушена – 1 ст. л.
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати люля-кебаб з баранини на мангалі? М’якоть баранини ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників.
Фарш з баранини приготуйте зручним для вас способом. Краще, звичайно, приготувати рубаний фарш. Але якщо ви обмежені в часі, баранину розрізати на шматочки і пропустіть через м’ясорубку, використовуючи велику решітку.
Курдючне сало ретельно промийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Також подрібніть зручним для вас способом – ножем або через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть гострим ножем.
Подрібнені інгредієнти викладіть в миску.
В миску до подрібненим інгредієнтів додайте сіль, суху м’яту, сухий базилік і чорний мелений перець. Приготований фарш ретельно перемішайте руками, а потім відбийте.
Ємність з фаршем оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.
Тим часом розведіть вогонь і дайте добре прогоріти вугіллю. Фарш дістаньте з холодильника. Візьміть у руки трохи фаршу і почніть нанизувати на шампур.
Змочуючи руки в холодній воді, притискайте фарш до шампуру, рівномірно розподіліть по всій довжині шампура. Таким чином, сформуйте інші люля-кебаб.
Роздмухати жар, і помістіть шампури на мангал. Як тільки м’ясо змінить свій колір, переверніть шампури і обсмажте з іншого боку.
Страва застеліть листом лаваша, акуратно зніміть з шампурів готовий люля-кебаб. Викладіть на підготовлене блюдо. Подавайте ароматні люля-кебаб з баранини зі свіжою зеленню і овочами.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі