Люля-кебаб з поєднання свинини і яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант з баранини. Соковитості люля-кебабу додасть ріпчасту цибулю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
- Кінза – 1 пучок
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати люля-кебаб з свинини і яловичини на мангалі. М’ясо помийте, розріжте на кілька шматків.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Перейдіть м’ясо і цибулю через м’ясорубку, можна зробити це двічі.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
Змішайте фарш з зеленню. Фарш добре вимісити і відбити про тверду поверхню, щоб він став більш щільним і в’язким.
Щоб дерев’яні шпажки не горіли на вугіллі, потрібно вимочити їх у воді.
розділіть Фарш на кілька рівних частин. Руки змочіть у воді. Мокрими руками сформуйте довгасті котлети і надіньте їх на дерев’яні шпажки. Перед смаженням люля-кебаба можна покласти заготовки на час в холодильник.
Розкладіть люля-кебаб на решітці, помістіть решітку на мангал. Смажте котлети над розжареним вугіллям 35-40 хвилин, періодично перевертаючи їх з боку на бік.
Подавайте люля-кебаб гарячим зі свіжими овочами і маринованою цибулею.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі