Мафіни червоний оксамит – це приголомшливо смачний і по-справжньому оксамитовий по своїй текстурі десерт. Тісто замішується на основі кефіру і вершкового масла, завдяки чому виходить пористу, ніжне і розсипчасте. Повітряний крем на основі вершкового сиру та вершків ідеально доповнює десерт і утворює чудовий дует з мафінами, що складається з двох контрастних кольорів, так прекрасно гармоніюють один з одним.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Кефір – 180 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.66 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Харчовий барвник – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Вершки – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати мафіни червоний оксамит? У чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Збиваємо на високій швидкості міксера до збільшення маси в об’ємі в 2-3 рази.

Потім, не перестаючи збивати, в яєчну масу додаємо ванілін і гелевий барвник.

Кефір наливаємо у склянку або невелику ємність і додаємо соду. Перемішуємо, щоб відбулася реакція.

В чисту суху миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і какао. З’єднуємо сухі інгредієнти віночком.

Вершкове масло викладаємо в невелику миску, ставимо в мікрохвильову піч і розтоплюємо до рідкого стану. Після чого миску з олія виймаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Потім тепле масло додаємо в кефір і добре перемішуємо.

В чашу міксера по черзі додаємо рідкі та сухі інгредієнти, кожен раз добре вимішуючи. В результаті у нас повинно вийти однорідне тісто без грудочок.

У форму для випікання маффінів укладаємо паперові форми і наповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо мафіни випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовність мафінів перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити сухою.

Готові маффіни виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку. Залишаємо до повного охолодження.

За цей час ми приготуємо крем. У чашу міксера насипати цукрову пудру і викладаємо охолоджений вершковий сир. Збиваємо міксером на середній швидкості 1 хвилину. Потім додаємо крижані вершки і на підвищеній швидкості міксера збиваємо утворення однорідної пишної консистенції крему. Крем головне не перебити, щоб продукти не розшарувалася. Якщо ж це все-таки відбулося – ставимо миску з кремом в холодну воду і збиваємо до утворення однорідної маси.

Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо на остиглі мафіни. Один мафін можна розкришити і посипати ним мафіни з кремом зверху. Приємного чаювання!

Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні мафіни