Якщо ви хочете швидко приготувати що-небудь смачненьке до чаю, то цей чудовий рецепт мафінів з бананом і апельсином допоможе вам вирішити цю задачу. Домашня випічка виходить досить ароматною і дуже смачною. Ніжна текстура доставить вам незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки
  • Банан – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло рослинне – 0.33 ст.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Вівсяні пластівці – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати мафіни з бананом і апельсином? Апельсин ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник. За допомогою дрібної терки зніміть апельсинову цедру, не зачіпаючи білу частину. Потім з апельсина вичавити сік, скориставшись спеціальним пристосуванням для видавлювання соку.

Банани очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Викладіть в глибоку ємність, додайте апельсиновий сік, апельсинову цедру, необхідну кількість цукрового піску і рослинного масла.

Скориставшись заглибним блендером, подрібніть до однорідної гладкої консистенції.

Додайте вівсяні пластівці і ретельно перемішайте силіконової лопаткою.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто. Ретельно перемішайте силіконової лопаткою, міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Харчову соду погасите столовим оцтом, а потім вилийте в приготоване тісто.

З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або столовою ложкою.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 25-30 хвилин. Готовність апетитною домашньої випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Як тільки пройде зазначений час, обережно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами з духовки.

Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Повністю остиглі мафіни з бананом і апельсином подавайте на стіл з чаєм, кавою, цукром або іншими напоями.

Приємного апетиту!

Апельсинові маффіни Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в силіконових формочках Кекси Кекси без молока Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі