Мафіни з сиром і ковбасою – чудова альтернатива піці. Випічка виходить ситним і повітряної. Такі мафіни дуже люблять як маленькі дітки, так і дорослі. Для начинки вибирайте улюблені види сиру і ковбаси.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Салямі – 50 гр.
- Варена ковбаса – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 0.75 склянки
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати мафіни з сиром і ковбасою? «Молочну» ковбасу, «Салямі», твердий сир наріжте дрібним кубиком, складіть у ємність. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність. Додайте сіль і чорний мелений перець. Перемішайте міксером до однорідної консистенції. Влийте молоко і рослинне масло. Борошно разом з розпушувачем просіяти через сито в отриману масу. Добре перемішайте міксером.
В отримане тісто додайте нарізану ковбасу і сир.
Ретельно перемішайте тісто, щоб начинка всередині рівномірно розподілилася.
Металеві формочки застеліть спеціальними паперовими капсулами для мафінів, заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Після чого поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте апетитні мафіни приблизно 30-35 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть мафіни.
Гарячі мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з металевих формочок і викладіть на блюдо або велику тарілку. За бажанням прикрасьте улюбленої свіжою зеленню, попередньо ополоснувши її під проточною водою і обсушивши.
Мафіни з сиром і ковбасою подавайте на стіл. Домашня випічка виходить пористою і ніжною.
Приємного апетиту!
Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Сирні маффіни