Це рецепт низькокалорійного десерту, який можна їсти навіть на дієті. Інгредієнти для нього точно знайдуться на вашій кухні. Це просте, легке, але дуже смачне частування, яке чудово доповнить ваш стіл і приємно здивує гостей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Ванільний цукор – 35 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Чорниця – 150 гр.
Процес приготування:
Перед приготуванням мафінів з замороженої чорниці необхідно заздалегідь дістати чорницю з морозильної камери. Залиште ягоди розморожуватися. Коли весь лід остаточно розтане, злийте суміш води з соком чорниці. Промийте ягоди кілька разів. Розстеліть на столі паперові рушники. Викладіть на них ягоди чорниці. Залиште їх сушитися. Рушники вбере в себе зайву вологу, яка знаходиться на поверхні ягід.
Переходимо до приготування тіста. Для початку розбиваємо куряче яйце в миску. Додаємо до нього кефір. Обов’язково простежте за тим, щоб він був свіжим. Ви також можете замінити його молоком. Додаємо в миску рослинне масло. За бажанням його можна замінити вершковим. З допомогою міксера починаємо перемішувати масу. В результаті вона повинна стати повністю однорідною. Ви також можете замінити міксер звичайним віночком.
Починаємо готувати суху суміш з борошна, розпушувача і ванільного цукру. Для початку нам потрібно просіяти борошно з допомогою сита. Бажано зробити це кілька разів. Завдяки даному кроці борошно насититься киснем, випічка вийде дуже м’якою і соковитою, а тісто – пористим і повітряним. Додаємо до борошні розпушити. Перемішуємо суміш. Після цього засипаємо цукровий пісок і ванільний цукор, який додасть нашим маффинам приємний і апетитний аромат. Ще раз розмішайте суху суміш.
Починаємо додавати до маси з кефіру, курячого яйця і масла суміш борошна, розпушувача і ванільного цукру. Зробіть це в кілька підходів. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто за допомогою звичайної ложки. Міксер у даному випадку краще не використовувати. Перемішуйте тісто до отримання однорідності. В результаті воно повинно вийти трохи рідким. Заздалегідь перемішайте ягоди чорниці зі столовою ложкою крохмалю. Зі свіжими ягодами такого робити не потрібно. Додайте їх в тісто. Перемішайте його з допомогою зворотного боку ложки, щоб не пошкодити плоди.
Для випікання кексів можна використовувати як силіконову, так і металеву форму. Силіконову форму не потрібно змащувати. Вона добре відходить від випічки. Розподіліть тісто по формі. Поставте її в духовку, яку необхідно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікайте кекси протягом 30-40 хвилин. Уважно стежте за ступенем їх готовності, перевіряючи її за допомогою звичайної зубочистки. Вона не залишить на поверхні кексів видимих слідів. Сигналом про те, що вони готові, стане рум’яна кірочка на їх верхівці.
Дістаньте мафіни з духовки і перекладіть їх на тарілку. Прикрасити їх можна з допомогою свіжих ягід, наприклад, чорниці, полуниці, малини, шоколаду або цукрової пудри. Мафіни стануть відмінним перекусом і десертом для святкового столу. Їх можна доповнити чаєм або солодким какао. Довго зберігати маффіни не можна, так як вони швидко черствіють. Тому з’їдати цей десерт варто відразу після приготування. Вам варто випробувати рецепт цього простого, але смачної страви прямо зараз. Удачі!
Бісквітні кекси Кекси в духовке Кекси в силіконових формочках Мафіни класичні Мафіни на кефірі силіконових формочках Маффины