Мафіни з замороженої вишнею – просто смакота! Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Смак від цього нітрохи не псується. Бісквіт виходить дуже повітряним і апетитним, а соковита вишня додасть особливу родзинку простому страви!
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно – 375 гр.
- Цукор-пісок – 165 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- гусяче Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 225 мл
- Масло вершкове – 120 гр.
- Ванілін – 1 ст. л.
- Вишня заморожена – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати мафіни з замороженої вишнею? Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
змішуємо Яйця з цукровим піском і збиваємо з допомогою міксера.
Борошно просіваємо через ситечко і з’єднуємо з розпушувачем. Додаємо яйця, топлене масло, молоко, щіпку солі і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо так, щоб тісто було одне однорідним.
Вишню попередньо розморожуємо і промиваємо. Якщо вишня з кісточкою видаляємо шпилькою або трубочкою.
Беремо формочки для кексів і змащуємо їх рослинною олією. Заповнюємо форму 1 ст. л. тіста. Зверху кладемо 2-3 вишні і знову закриваємо 1 – 1,5 ст. л. Форму треба заповнити на 2/3.
Ставимо формочки з мафінами в розігріту духову піч і випікаємо 25-30 хв. при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси з замороженої вишнею Кекси з ягодами Мафіни Мафіни з вишнею Мафіни на молоці