Мафіни з замороженої вишнею – просто смакота! Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Смак від цього нітрохи не псується. Бісквіт виходить дуже повітряним і апетитним, а соковита вишня додасть особливу родзинку простому страви!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно – 375 гр.
  • Цукор-пісок – 165 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • гусяче Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 225 мл
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Ванілін – 1 ст. л.
  • Вишня заморожена – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати мафіни з замороженої вишнею? Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.

змішуємо Яйця з цукровим піском і збиваємо з допомогою міксера.

Борошно просіваємо через ситечко і з’єднуємо з розпушувачем. Додаємо яйця, топлене масло, молоко, щіпку солі і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо так, щоб тісто було одне однорідним.

Вишню попередньо розморожуємо і промиваємо. Якщо вишня з кісточкою видаляємо шпилькою або трубочкою.

Беремо формочки для кексів і змащуємо їх рослинною олією. Заповнюємо форму 1 ст. л. тіста. Зверху кладемо 2-3 вишні і знову закриваємо 1 – 1,5 ст. л. Форму треба заповнити на 2/3.

Ставимо формочки з мафінами в розігріту духову піч і випікаємо 25-30 хв. при температурі 200 градусів.

Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси з замороженої вишнею Кекси з ягодами Мафіни Мафіни з вишнею Мафіни на молоці