Малосольні огірки за класичним рецептом виходять хрусткими і пікантними на смак. Їх засолюють у банку гарячим розсолом, склад якого досить простий: вода, оцет, цукровий пісок, сіль і горошини перцю.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Листя чорної смородини – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного рецепту малосольних огірків? Купити або нарвати дрібних пупирчастих огірків. Зрізати кінчики. Проколоти огірки в декількох місцях ножем. Залити холодною водою і дати постояти близько 2 годин. Це допомагає огіркам стати хрустким.
Для розсолу налити воду в каструлю, додати горошини перцю.
Всипати кам’яну сіль середнього помелу.
Додати в каструлю цукровий пісок.
Всю зелень помити.
Каструлю з водою відправити на вогонь. Коли вода закипить, додати туди оцет.
Скляну банку вимити, покласти туди всю зелень і щільно укласти огірки. Залити огірки в банку гарячим розсолом. При бажанні туди можна відправити часник, гіркий стручковий перець або гвоздику.
Огірки в банку повинні постояти близько 5 годин в теплому місці.
Прибрати банку з малосольними огірками в холодильник на 1 добу. Далі їх можна вже є.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без часнику Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки гарячим розсолом в банку Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки за добу в банку