Малосольні огірки за класичним рецептом виходять хрусткими і пікантними на смак. Їх засолюють у банку гарячим розсолом, склад якого досить простий: вода, оцет, цукровий пісок, сіль і горошини перцю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Листя чорної смородини – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного рецепту малосольних огірків? Купити або нарвати дрібних пупирчастих огірків. Зрізати кінчики. Проколоти огірки в декількох місцях ножем. Залити холодною водою і дати постояти близько 2 годин. Це допомагає огіркам стати хрустким.

Для розсолу налити воду в каструлю, додати горошини перцю.

Всипати кам’яну сіль середнього помелу.

Додати в каструлю цукровий пісок.

Всю зелень помити.

Каструлю з водою відправити на вогонь. Коли вода закипить, додати туди оцет.

Скляну банку вимити, покласти туди всю зелень і щільно укласти огірки. Залити огірки в банку гарячим розсолом. При бажанні туди можна відправити часник, гіркий стручковий перець або гвоздику.

Огірки в банку повинні постояти близько 5 годин в теплому місці.

Прибрати банку з малосольними огірками в холодильник на 1 добу. Далі їх можна вже є.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки без часнику Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки гарячим розсолом в банку Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки за добу в банку