Вважається, що для маринування огірків потрібно багато часу. Саме з цієї причини багато господинь не завжди можуть дозволити собі порадувати гостей хрусткими пряними огірочками. Але насправді малосольні огірки можна приготувати і за 5 хвилин, головне – скористатися правильним рецептом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки за 5 хвилин легко! Огірки миємо. Якщо трапляються овочі з жорсткою шкіркою, її необхідно зняти.
Нарізаємо огірки четвертинками.
Подрібнюємо кріп.
В ємність з щільно закривається кришкою (контейнер або банку) викладаємо нарізані огірки і кріп, всипаємо туди сіль, цукор і спеції, додаємо продавлений через прес часник.
Поливаємо огірки оцтом і рослинним маслом.
Контейнер (банку) закриваємо кришкою і трясемо, щоб всі інгредієнти з’єдналися.
Ставимо ємність з огірками в холодильник. Вже через 5 хвилин малосольні огірки будуть готові.
Якщо ж вам подобається більш виражений малосольный смак огірків, потримайте їх у холодильнику 2-3 години – і можна подавати до столу.
Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з оцтом Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки холодною водою в банку Малосольні огірки швидкого приготування