Соковиті і хрусткі малосольні огірки можна зробити всього за добу. Прискорений варіант заготовки простий і доступний за інгредієнтами. Відсутність оцту і масла при приготуванні робить продукт натуральним і корисним. Коли свіжими овочами наситилися – готуйте такі огірочки і подавайте до будь-якої м’ясної гарячого або просто до картопляного гарніру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки (середні) – 700 гр.
- Сіль (велика) – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець чилі – 1 шт.
- Листя хрону – 5 шт.
- Корінь хрону – 5 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати малосольні огірки за добу? Огірки вимийте, складіть в миску і залийте холодною водою. Залиште на 2 години.
Часник очистіть і розріжте на кілька шматочків. Червоний перець очистіть від насіння і поріжте на невеликі частини. Корінь хрону почистіть, вимийте і розділіть на частини. Листя і кріп вимити і трохи обсушити.
У каструлю покладіть приблизно 1/3 частину спецій. На них викладіть шар огірків.
Знову шар спецій і зверху – огірки. І так всі інгредієнти, тільки залиште листя хрону для верхнього шару.
Воду вилийте в каструлю і додайте сіль. Поставте її на вогонь і закип’ятити, поваріть 1-2 хвилини. Гарячим розсолом залийте огірки і накрийте листом хрону. Поставте в холод на добу.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування