Самий простий і корисний спосіб заготівлі малини на зиму – це приготування так званого «сирого» варення. Ягоди у свіжому вигляді перетираються з цукром і фасуються по банкам. Ягідна маса повністю зберігає натуральний аромат і максимум вітамінів. Зберігати такі ласощі можна тільки в холодильнику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 1 л
- Цукор-пісок – 1 л.
Процес приготування:
Як почати готувати малину без варіння з цукром як свіжу на зиму? Малину перебираємо від сміття, видаляємо дефектні примірники, обриваємо плодоніжки. Промиваючи проточною водою, розсипаємо на рушник для того, щоб пішла волога після промивання.
Поміщаємо підготовлені ягоди в миску і проходимся по них товкачиком. Необов’язково добиватися повної однорідності. Якщо залишаться не роздавлені плоди, текстура варення буде навіть цікавіше.
Додаємо цукор в ягідне пюре, перемішуємо і залишаємо масу на шість годин при кімнатній температурі для того, щоб цукор міг розчинитися. За цей час періодично перемішуємо масу.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким зручним способом. Малину розкладаємо по сухим стерильним банкам і закручуємо сухими стерильними кришками. Прибираємо на зберігання в холодильник.
Смачного!