Один з найпростіших способів заготовити малину на зиму – це просто заморозити її. Можна морозити просто чисті ягоди, без попередньої обробки, а можна протерти сировину з цукром і отримане пюре розлити по контейнерах. У такому вигляді малина солодший і після розморожування відразу готова до подачі, наприклад, до млинців або сирників.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Малина – 700 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування малини протертою з цукром без варіння в морозилці на зиму? Готуємо сировина: малину потрібно ретельно перебрати, випадкове сміття винести, примірники з дефектами, гнилизною і сильними забрудненнями видалити. Ягоди мити небажано, так як вони швидко вбирають вологу і стають водянистими, що погано позначається на смаку заготовки. Якщо малина все ж вимагає промивання, робимо це швидко, прохолодною водою, поміщаючи ягоди порціями в друшляк і після промивання одразу розсипаючи їх на рушник для просихання. Підготовлену малину поміщаємо в глибоку ємність.
Засипаємо ягоди цукром. Його кількість можна регулювати за власним смаком, так як на якість зберігання в морозилці це ніяк не впливає.
Малину з цукром подрібнюємо будь-яким доступним вам способом. Якщо використовувати занурювальний або стаціонарний блендер, пюре вийде однорідним. При подрібненні м’ясорубкою або ручної товкачиком малинова маса вийде більш текстуру. Прибираємо подрібнену суміш малини з цукром в холодильник на два-три години, щоб кристали могли розчинитися.
Після цього при необхідності знову перемішуємо масу, щоб залишки цукру розійшлися повністю.
Готуємо контейнери для заморожування. Їх ретельно миємо і витираємо на сухо.
Заповнюємо ємності приготованим пюре.
Закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку на зберігання. Перед вживанням дістаємо малинову заготовку для відтавання і зігрівання.
Приємного апетиту!
Варення Варення з малини Малина на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму