Малина, заготовлена за таким методом, не вимагає додавання великої кількості цукру. Банки з ягодами піддаються стерилізації, тому будуть добре зберігатися з мінімальним його кількістю. Малина зберігає свою форму і чітко видні цілі ягідки. Смак виходить натуральним і насиченим.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати малину у власному соку з цукром на зиму? Готуємо малину: перебираємо її від випадкових включень, сміття і дефектних примірників. Якщо є навіть злегка підгнилі ягоди, їх викидаємо, щоб не зіпсувати смак заготовки.
Потім викладаємо малину невеликими порціями в друшляк і швидко промиваємо прохолодною водою. Після цього розсипаємо ягоди на рушник і даємо їм обсохнути від зайвої вологи. Банки з кришками ретельно миємо й даємо обсохнути.
Підготовлену малину засипаємо в чисті банки, пересипаючи цукровим піском. Заповнюємо тару доверху і навіть формуємо невелику гірку – ягоди при стерилізації осядуть. Прикриваємо кришкою.
Тепер приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз ставимо банки з малиною і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона доходила до рівня їх «плічок». Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кип’ятити десять хвилин. Потім дістаємо банки по одній і обережно закручуємо кришками.
Закручені банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Накриваємо їх в такому положенні теплим пледом і залишаємо остигати – додаткова пасивна стерилізація. Охолоджені банки з малиною прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного аппетита!