Щоб желе вийшло густим і смачним, вибирайте стиглі червоні ягоди. Перетерта ягода перетворюється в однорідне ніжне задоволення.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати желе зі свіжої малини? Свежесобранную малину перекладіть в друшляк і акуратно промийте під проточною водою.

Залиште в ємності, щоб стекла вода на 5 хвилин. Якщо бачите сміття – приберіть.

Перекладіть ягоди в каструлю, розімніть в пюре і поставте на великий вогонь. Закип’ятіть ягоду і поваріть 15 хвилин на середньому вогні.

В сито покладіть марлю в один шар і викладайте трохи остигнула ягоду, перетираючи з допомогою ложки. Поверніть марлю у вузол і вичавте залишки. Макуха приберіть. Переробіть всі ягідне пюре.

Додайте в заготовку цукор і поставте каструлю на великий вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин, часто помішуючи.

знімайте Піну з поверхні шумівкою. Підготуйте банки, добре вимивши їх і простерилізований.

желе Розкладіть по банках, переверніть їх і накрийте теплою ковдрою до абсолютного остигання. Після – можна прибирати банки на тривале зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з малини Желе з малини Малина на зиму