Варення з солодкою і ароматною малини – класика зимового ласощі. Заготовку можна додавати в пироги і пиріжки, млинці, а також подавати до чаю.
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 200 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати малинове варення на зиму? Перебираємо ягоди для варення. Промиваємо під холодною водою.
Потім ягоди засипаємо цукром і залишаємо настоюватися на 1 годину.
Настоявшиеся ягоди з цукром заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні п’ять хвилин.
Періодично помішуємо і знімаємо пінку.
Готове гаряче варення розливаємо по чистим стерилізованим банкам і закриваємо кришкою. Накриваємо рушником і залишаємо для остигання.
Після чого малинове варення готове, можна відправляти на зберігання в прохолодне місце.
Варення Варення з малини Малина на зиму