Варення з солодкою і ароматною малини – класика зимового ласощі. Заготовку можна додавати в пироги і пиріжки, млинці, а також подавати до чаю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 200 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати малинове варення на зиму? Перебираємо ягоди для варення. Промиваємо під холодною водою.

Потім ягоди засипаємо цукром і залишаємо настоюватися на 1 годину.

Настоявшиеся ягоди з цукром заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і тримаємо на повільному вогні п’ять хвилин.

Періодично помішуємо і знімаємо пінку.

Готове гаряче варення розливаємо по чистим стерилізованим банкам і закриваємо кришкою. Накриваємо рушником і залишаємо для остигання.

Після чого малинове варення готове, можна відправляти на зберігання в прохолодне місце.

Варення Варення з малини Малина на зиму