Ласунам, які дуже люблять домашню випічку, настійно рекомендую приготувати маннік на грецькому йогурті. Манник виходить з ніжною вологою текстурою і чудово підійде до будь-якого святкового застілля.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Розпушувач тіста – 2,5 ч. л.
- Манна крупа – 130 гр.
- Йогурт – 250 мл
- Цукор-пісок – 375 гр.
- Вершки – 100 мл
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Сіль морська – 0,25 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати маннік на грецькому йогурті легко! Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна, просіяти через дрібне сито в глибоку ємність разом з розпушувачем. Добре перемішайте.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки помістіть в холодильник для охолодження.
В чашу міксера викладіть попередньо розм’якшене вершкове масло і 125 грамів цукрового піску. Збийте до однорідної консистенції на невеликій швидкості міксера. Потім введіть курячі жовтки, збільште швидкість і продовжуйте збивати.
Влийте необхідну кількість грецького йогурту, додайте морську сіль і половину борошняної суміші з розпушувачем. Збивайте на середніх оборотах міксера.
Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в чашу міксера разом з другою половиною борошняної суміші з розпушувачем.
В останню чергу додайте курячі охолоджені білки і збийте до однорідної гладкої консистенції.
Металеву форму змастіть оливковою олією, заповніть приготованим тестом. Форму помістіть в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30 хвилин. Готовність лепешняку перевірити зубочисткою. Обережно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, манник акуратно вийміть з металевої форми.
Приготуйте сироп. Залишився цукровий пісок викладіть в сотейник, і залийте питною водою, поставте на повільний вогонь і варіть до повного розчинення цукрового піску. Коли сироп стане карамельного кольору і трохи загусне, зніміть з вогню і остудіть його.
Вершки збийте до утворення густої пишної піни.
Остиглий повітряний маннік на грецькому йогурті викладіть на блюдо, полийте приготованим сиропом, розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл, прикрасивши збитими вершками, до ароматного чаю або свіжозвареної кави.
Насолоджуйтесь неймовірно смачним манником!
Манник Манник без кефіру Маннік на йогурті