Один з найбільш апетитних варіантів манного пирога – з додаванням сиру. Приготування за таким рецептом зробить десерт ще більш ніжним і повітряним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Ізюм – за бажанням

Процес приготування:

Щоб приготувати маннік на кефірі з сиром в духовці, манну крупу з’єднуємо з кефіром.

Перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин до розбухання манки.

Апельсин натираємо на тертку, щоб отримати цедру.

В окремому посуді розбиваємо яйця, висипаємо до них цукор.

Збиваємо яєчно-цукрову суміш до утворення пінки і розчинення сухого інгредієнта.

До яєчної суміші додаємо манку, цедру апельсина і сир.

Ретельно розмішуємо інгредієнти до однорідності.

Всипаємо борошно і розпушувач. Родзинки додаємо за бажанням. Ретельно розмішуємо.

Тісто для сирного лепешняку розподіляємо в зручну форму для випікання.

Відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий десерт викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Апельсиновий манник Манник без молока Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий