Кожен, напевно, пам’ятає смак лепешняку, яким пригощали нас в дитячому саду. Повторити його будинку дуже просто, рецепт нескладний. І навіть якщо немає ні грама муки – не біда. Є рецепт цього десерту без борошна, який за своїми смаковими якостями ні краплі не поступається оригіналу. Спробуйте самі!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кефір – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Персик – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на кефірі без борошна? Манку залити кефіром і залишити до набухання (знадобиться близько години).
Коли маса збільшиться в об’ємі за рахунок набряклої манки, перемішати.
В окремій ємності збити яйця з цукром і ванільним цукром до утворення піни.
Яєчно-цукрову суміш додати до набряклої манки. Соду погасити оцтом і також відправити в тісто. Все ретельно перемішати.
З персиків видалити кісточку, нарізати не дуже великими кубиками, трохи посипати цукром.
Форму для випікання застелити пергаментом, промащувати його вершковим маслом, присипати борошном. У форму вилити тісто, зверху рівномірно викласти кубики персиків.
Маннік на кефірі без борошна поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Дуже смачно буде, якщо подати манник зі сметаною, перетертої з цукром. Смакота!
Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна ПП манник