Кожен, напевно, пам’ятає смак лепешняку, яким пригощали нас в дитячому саду. Повторити його будинку дуже просто, рецепт нескладний. І навіть якщо немає ні грама муки – не біда. Є рецепт цього десерту без борошна, який за своїми смаковими якостями ні краплі не поступається оригіналу. Спробуйте самі!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кефір – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Персик – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку на кефірі без борошна? Манку залити кефіром і залишити до набухання (знадобиться близько години).

Коли маса збільшиться в об’ємі за рахунок набряклої манки, перемішати.

В окремій ємності збити яйця з цукром і ванільним цукром до утворення піни.

Яєчно-цукрову суміш додати до набряклої манки. Соду погасити оцтом і також відправити в тісто. Все ретельно перемішати.

З персиків видалити кісточку, нарізати не дуже великими кубиками, трохи посипати цукром.

Форму для випікання застелити пергаментом, промащувати його вершковим маслом, присипати борошном. У форму вилити тісто, зверху рівномірно викласти кубики персиків.

Маннік на кефірі без борошна поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Дуже смачно буде, якщо подати манник зі сметаною, перетертої з цукром. Смакота!

Манник Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна ПП манник