Маннік на кефірі – дуже смачна випічка, яка не вимагає особливих кулінарних навичок. За рахунок манної крупи структура пирога виходить повітряної. Сам по собі десерт є корисним і поживним. Спробуйте приготувати манник і він не залишить байдужим ні одного члена сім’ї!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Манна крупа – 1 склянка
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати маннік на кефірі без масла? На самому початку змішуємо манну крупу і кефір. Перемішуємо суміш до однорідної структури і залишаємо на 30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб манна крупа ввібрала в себе рідину і набухла.
Через півгодини включаємо на розігрів духовку до 180 градусів і приступаємо до підготовки рідкої основи лепешняку. В зручну ємність вбийте курячі яйця і змішайте їх з цукровим піском. Потім все ретельно збийте міксером за утворення пишної піни. Це дозволить отримати пишну випічку.
Наступним кроком стане змішування настоявшейся манної крупи і збитих яєць. Всі компоненти перемішайте до отримання однорідної маси. Потім всипте розпушувач і вмішайте його в манное тісто. Вже після цих дій можна помітити, яким повітряним виходить тісто.
Змащуємо форму рослинним маслом і поміщаємо в неї готову манну суміш. У вже розігріту до цього часу духовку ставимо випікатися маннік на 40 хвилин.
Рум’яна кірочка і ароматний запах – ознаки готовності пирога. Для достовірності можна проткнути випічку зубочисткою. Дістаємо манник з духовки і даємо час, щоб охолов.
За бажанням поверхню випічки можна присипати цукровою пудрою.
Приємного вам чаювання!
Манник Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі класичний Мокрий манник ПП маннік на кефірі