Маннік на кефірі з какао – традиційний десерт. У кожної господині свої хитрощі його приготування. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 140 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Кефір – 240 гр.
  • Борошно пшеничне – 165 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Для глазурі: –
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Вода гаряча – 40 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування лепешняку на кефірі з какао. У глибоку миску висипте манну крупу, добре розмішайте і залийте кефіром для набухання.

Відставте в сторону на 30 хвилин.

В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукровий пісок.

Почніть збивати міксером на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.

В набряклу манну крупу вилийте яєчну масу.

Ретельно перемішайте.

Розділіть манное тісто на дві половини. В одну половину просійте 90 грамів борошна разом з половиною розпушувача і ванільним цукром.

Добре перемішайте до повного зникнення грудочок.

У другу половину манного тіста просійте через сито 75 грамів борошна разом з рештою розпушувачем і какао-порошком.

Тісто добре перемішайте до повного зникнення грудочок.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть шоколадне тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Поверх шоколадного тіста вилийте ванільне тісто, акуратно розрівнюючи.

Поставте манник в добре розігрітий духову шафу на 35 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми.

Остудіть манник.

Перекладіть пиріг на блюдо.

Приготуйте глазур. Висипте В миску какао-порошок і цукровий пісок.

Влийте гарячу воду.

Добре перемішайте до повного зникнення грудочок.

Поставте миску на водяну баню, прогрійте масу, додайте вершкове масло.

Прогрівайте глазур до тих пір, поки масло не розчиниться повністю.

Зніміть глазур з водяної бані і відразу ж полийте їй манник.

Манник розріжте на порційні шматочки.

Манник виходить дуже ніжний з насиченим шоколадним смаком. Заваріть ароматний кави і насолоджуйтеся чудовим десертом! Такий манник можна приготувати на будь яке свято.

Манник з какао Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі з борошном Мокрий манник Пісний манник ПП манник Шоколадний манник