Що може бути смачніше до чаю, ніж свіжий ароматний манник з маком. Приготований на кефірі, він не тільки смачний, але ще і ніжний, що тане в роті. А якщо додати до випічки лимонну нотку – отримаємо домашній рецепт, нікого не залишає байдужим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 200 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Мак – 80 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Ароматизатор Лимон – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на кефірі з маком. Манну крупу заливаємо кефіром, настоюйте 1 годину до набрякання маси.
Готуємо необхідні продукти, вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
До набряклої манці додаємо яйця, ретельно вимішуємо.
До маси додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо мак, розмішуємо.
Цедру лимона акуратно натираємо на дрібній тертці, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками. В окремій ємності змішуємо м’якоть з цедрою, додати до них цукор і ванілін, за бажанням – ароматизатор.
Лимонно-цукрову суміш з’єднуємо з манно-макової, вимішуємо до однорідності.
Борошно просіваємо з розпушувачем, потім поступово додаємо борошно в тісто, добре перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо масло, трохи присипаємо борошном. Викладаємо тісто у форму, розподіляємо по всій поверхні
Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин. готовність перевіряємо сірником.
Виймаємо маннік на кефірі з маком з духовки, даємо охолонути. Можна подавати випічку до столу! Смакота!
Манник без молока Манник з маком Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без яєць Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий