Один з найбільш апетитних варіантів манного пирога – з додаванням сиру. Приготування за таким рецептом зробить десерт ще більш ніжним і повітряним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 0,5 склянки
- Сир – 300 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Ізюм – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на кефірі з сиром в духовці, манну крупу з’єднуємо з кефіром.
Перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин до розбухання манки.
Апельсин натираємо на тертку, щоб отримати цедру.
В окремому посуді розбиваємо яйця, висипаємо до них цукор.
Збиваємо яєчно-цукрову суміш до утворення пінки і розчинення сухого інгредієнта.
До яєчної суміші додаємо манку, цедру апельсина і сир.
Ретельно розмішуємо інгредієнти до однорідності.
Всипаємо борошно і розпушувач. Родзинки додаємо за бажанням. Ретельно розмішуємо.
Тісто для сирного лепешняку розподіляємо в зручну форму для випікання.
Відправляємо в духовку на 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий десерт викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Апельсиновий манник Манник без молока Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі з борошном Пишний маннік на кефірі розсипчастий