Перед вами рецепт простого пирога, який готується з елементарних інгредієнтів. Манник на кефірі виходить пишним і смачним. Ароматні яблука додадуть випічці оригінальність і збалансований смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 200 мл
- Яблука – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати маннік на кефірі з яблуками? Щоб у підсумку отримати розсипчастий і пишний пиріг, необхідно обов’язково виконати головне дія – манну крупу замочити в кефірі на 40 хвилин. Не пропускайте цей етап, так як на манну крупу в цій випічці покладено функцію пшеничного борошна.
Приблизно через 20 хвилин після замочування манної крупи приступаємо до інших приготувань. Відправляти манник випікатися краще в розігріту духовку, тому вже зараз включаємо її на 180 градусів. Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло покласти в зручну ємність, присипаємо цукровим піском, дрібкою солі і ваніліном. Розминаємо вміст ємності виделкою.
З холодильника дістаньте яйця, розколіть їх і вбийте в загальну масу. Все якісно перемішуємо до досягнення однорідності.
Настоявшаяся в кефірі манна крупа придбає ознаки густої суміші. Перемішайте її і з’єднайте з яєчно-масляною масою.
Далі додаємо в манное тісто потрібну кількість розпушувача.
Яблука вимийте, почистіть і поріжте дрібними шматочками. Всипте їх в тісто. Все перемішуємо до рівномірного розподілу яблук.
форму Застеляємо папером для випічки і поміщаємо в неї готове тісто. Відправляємо манник випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин.
Готовність лепешняку на кефірі з яблуками оцінюйте зубочисткою. Гарячий пиріг остудіть і прикрасьте за бажанням цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Манник Манник класичний Маннік на кефире Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі з яблуками Мокрий манник