Існує безліч варіантів приготування лепешняку. Деякі з них включають в себе борошно: кінцевий результат при цьому має деяку схожість з бісквітом. За даним рецептом пропонуємо приготувати «чистий» манник, без додавання борошна. Обов’язково використовуємо розпушувач, щоб пиріг піднявся при випічці і був повітряним. Манник без борошна має текстурний і м’якуш рихлий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Ванілін – ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Приступимо до готування лепешняку на молоці без борошна в духовці. Готуємо інгредієнти для лепешняку. Молоко краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони прийняло кімнатну температуру. Не рекомендується використовувати знежирене або з низькою жирністю молоко, оскільки в цьому випадку манник позбудеться насиченості і втратить у смаку.
Манку висипаємо в миску і заливаємо молоком. Змішуємо компоненти разом і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин при кімнатній температурі. За цей час манка набухне і розм’якшиться.
В окремий посуд розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, ванілін і розпушувач. Віночком або міксером збиваємо все разом до отримання повітряної піни. Потім додаємо манно-молочну суміш і перемішуємо отримане тісто до однорідності.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом без запаху. Виливаємо тісто у форму і розрівнюємо поверхню. Духовку попередньо розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з тістом встановлюємо на середній рівень і випікаємо протягом сорока хвилин. Готовий манник повинен трохи збільшитися в обсязі і покритися вираженою рум’яною скоринкою.
Готовий манник дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Витягаємо з форми на сервірувальну тарілку і повністю охолодити. Поверхню пирога посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Манник без кефіру Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці на швидку руку ПП манник