Дуже смачним виходить манник з бананом на ряжанка. Приготувати манник в домашніх умовах можна не тільки на молоці, кефірі або сметані. Для приготування смачного і ароматного лепешняку можна використовувати і ряжанку. Незвично, але смачно! Додавання бананів робить випічку більш ніжною, за смаком вона буде нагадувати тістечко.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Ряжанка – 500 мл
  • Банан – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку з бананом на ряжанка? Манну крупу змішуємо з ряжанкою. Залишаємо суміш на 30 хвилин для набухання манної крупи.

Далі в манну суміш додаємо цукор, ванілін і розпушувач. Всі компоненти лепешняку перемішуємо.

Банани очищаємо і нарізаємо кружечками.

У форму для випічки викладаємо частину тіста, розподіляємо по ньому нарізані банани.

Заливаємо бананову начинку тістом, що залишилося. Відправляємо майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 40 хвилин до готовності.

Готовий десерт охолоджуємо до кімнатної температури, присипаємо цукровою пудрою. Поріжте випічку на порційні шматочки і подавайте до столу.

Манник з бананом на ряжанці готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока і кефіру Манник без яєць Манник з бананом ПП манник