Манну кашу люблять не всі. А ось маннік на молоці без яєць обов’язково сподобається всім ласунам. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини, тому рекомендую готувати відразу подвійну порцію.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Манна крупа – 40 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сир (мякий) – 100 гр.
- Родзинки – 20 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Яблука – 2 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- Мигдальні пелюстки – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на молоці без яєць легко! Родзинки заздалегідь промийте і просушіть. У глибоку каструлю влийте молоко, додайте вершкове масло, цукровий пісок і підготовлений родзинки. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Висипте манну крупу тонкою цівкою, поваріть кілька хвилин і зніміть з вогню.
Остудіть, постійно перемішуючи.
Додайте м’який сир і ретельно перемішайте.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте улюбленим способом. Підготовлені яблука викладіть зверху на тісто.
Зверху присипте мигдалевими пелюстками і коричневим цукром. Поставте манник в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить дуже смачний. Приємного чаювання!