Манну кашу люблять не всі. А ось маннік на молоці без яєць обов’язково сподобається всім ласунам. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини, тому рекомендую готувати відразу подвійну порцію.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Манна крупа – 40 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сир (мякий) – 100 гр.
  • Родзинки – 20 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати маннік на молоці без яєць легко! Родзинки заздалегідь промийте і просушіть. У глибоку каструлю влийте молоко, додайте вершкове масло, цукровий пісок і підготовлений родзинки. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Висипте манну крупу тонкою цівкою, поваріть кілька хвилин і зніміть з вогню.

Остудіть, постійно перемішуючи.

Додайте м’який сир і ретельно перемішайте.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте улюбленим способом. Підготовлені яблука викладіть зверху на тісто.

Зверху присипте мигдалевими пелюстками і коричневим цукром. Поставте манник в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 200 градусів.

Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить дуже смачний. Приємного чаювання!

Манник без борошна Манник без яєць Манник з родзинками Манник з яблуками Маннік на молоці без борошна Маннік на молоці в духовці ПП манник