Для отримання найбільш розсипчастого лепешняку рекомендується використовувати сметану в тесті. Густий молочний продукт зробить випічку пишною, в міру солодкий і без зайвих присмаків.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Сметана – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на сметані в духовці. Манну крупу ретельно перемішуємо зі сметаною. Залишаємо набухати, поки займаємося іншими інгредієнтами.
Змішуємо яйця з цукром, содою і ваніліном. Збиваємо близько п’яти хвилин до повної однорідності продуктів. Додаємо набряклу манну крупу. Знову гарненько перемішуємо.
Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. В цей час гарненько промазуємо дно форми для випікання вершковим маслом. Вливаємо тісто майбутнього лепешняку. Випікаємо близько 40 хвилин.
Готовий пиріг прикрашаємо на ваш розсуд. Можна використовувати глазур, пудру, ягоди. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Манник Маннік на сметані Маннік на сметані без борошна Маннік на сметані в духовці Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий