Смачний та ніжний десерт на сметані з сиром стане вашим улюбленцем. Манник можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний пиріг, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Пропоную манник випікати в мультиварці, але можна пекти і в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Сир – 300 гр.
- Сметана – 100 мл
- Ванілін – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на сметані з сиром легко! Охолоджені яйця розділити на білки і жовтки.
В ємність з жовтками, додайте цукровий пісок і добре збийте міксером.
В отриману пишну масу додайте заздалегідь пробитий блендером сир, сметану і ванільний цукор. Змішайте в окремій мисці манну крупу і розпушувач. І всипте до отриманої раніше масі. Перемішайте тісто міксером і відставте в сторону для набухання манки.
Білки збийте до міцних піків.
В кілька прийомів введіть збиті білки в сирну масу. Акуратними рухами знизу вгору перемішайте тісто.
Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю масла і перекладіть сирне тісто. Кришку мультиварки закрийте. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування 1 годину.
Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште манник в мультиварці на 1 годину, не відкриваючи кришку.
Відкрийте кришку приладу. Вставте кошик для варіння на пару в чашу мультиварки.
Переверніть чашу мультиварки.
Таким чином, манник опиниться на тарілці.
Манник розріжте на порційні шматочки і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним десертом.