Хочу запропонувати цікавий рецепт лепешняку на воді на сковороді. Манник можна приготувати одним великим або порційними, як сирники. Я пропоную приготувати порційно, таким чином час приготування значно скоротиться. Манники на сковороді – відмінний варіант для смачного сніданку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Манна крупа – 60 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Варення – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку на воді на сковороді? У глибоку ємність викладіть пшеничне борошно і залийте гарячою питною водою, ретельно перемішайте, а потім всипте необхідну кількість манної крупи.
Добре перемішайте і залиште приблизно на 10-15 хвилин для набухання.
В отриману масу додайте необхідну кількість солі, цукру і ванільний цукор, ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.
Куряче яйце розбийте в невелику ємність і перемішайте вилкою до однорідного стану.
Потім влийте в приготоване тісто.
Ретельно перемішайте міксером до однорідної консистенції.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, викладіть вершкове масло, зменшіть вогонь.
Змочивши руки в холодній воді, з приготованого тесту скачайте кульки, а потім викладіть на сковороду. Обсмажте до рум’яної скоринки.
З допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і обсмажте до рум’яної скоринки.
Тарілку застелити паперовими рушниками, а потім викладіть обсмажені манники, щоб вбралося зайве масло.
Після чого перекладіть манники на порційні тарілки і прикрасьте улюбленим варенням.
Десерт подавайте на стіл до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Манник без кефіру Манник без молока Маннік на воді Маннік на воді з яйцями Пісний манник ПП манник