Пропоную приготувати смачний, ароматний і досить простий у приготуванні маннік на воді з яблуками. Апетитний пиріг не вимагає спеціальних навичок. З таким рецептом впорається навіть починаюча господиня. Головна умова – слідувати інструкції приготування.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Какао-порошок – 25 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Манна крупа – 180 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Кава розчинна – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Вишня заморожена – 200 гр.
- Родзинки – 30 гр.
- Чорнослив – 30 гр.
- Волоський горіх – 30 гр.
- Кешью – 30 гр.
- Для глазурі: –
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування лепешняку на воді з яблуками. Маргарин розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, додайте необхідну кількість цукрового піску. Влийте теплу питну воду. Ретельно перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна, просіяти через сито в миску з іншими інгредієнтами, додати розпушувач і необхідну кількість манної крупи. Розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
Яблука ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник. Підготовлені яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть серцевину з насінням. Очищені яблука наріжте дрібним кубиком. Родзинки ретельно промийте і обсушити паперовими рушниками.
Металеву форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії, рівномірно розподілите половину приготованого тесту. Потім викладіть начинку і присипте чайною ложкою ванільного цукру.
Зверху рівномірно розподіліть другу половину тіста, і присипте чайною ложкою ванільного цукру. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 30-35 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з випічкою з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з металевої форми. Остиглий маннік на воді з яблуками викладіть на блюдо, розрізати на порційні шматочки і подавайте на стіл до улюблених напоїв.
Насолоджуйтеся найніжнішим манником!
Манник без кефіру Манник без молока Манник з вишнею Пісний манник Шоколадний манник