Якщо ви хочете приємно здивувати свою сім’ю смачною і швидкої домашньою випічкою, скористайтеся простим і легким у приготуванні рецептом лепешняку з полуничним варенням. Я часто готую такі пироги навесні, коли в запасах ще залишилося варення, і вже скоро почнеться сезон свіжих ягід.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Кефір або кисле Молоко – 200 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Манна крупа – 200 гр.
- Варення полуничне – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати манник з полуничним варенням? У глибоку ємність всипте необхідну кількість манної крупи. Потім вилийте необхідну кількість кефіру. Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи масу.
В набряклу манну крупу розбийте куряче яйце і всипте необхідну кількість цукрового піску і полуничного варення. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Також можна скористатися віночком. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просійте через сито разом з розпушувачем в тісто, ретельно перемішайте.
Влийте рослинне масло і добре перемішайте. Металеву форму для випічки заповніть готовим тістом, попередньо змастивши її невеликою кількістю рослинного масла. Форму помістіть в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу акуратно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть його, а потім витягніть десерт з металевої форми. Остиглий манник з полуничним варенням викладіть на блюдо.
Розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл до улюблених напоїв.
Пиріг виходить з ніжною розсипчастою текстурою і неймовірним полуничним ароматом.
Насолоджуйтеся ароматною випічкою!
Манник Манник з варенням Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі з борошном Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку