Манник з сиром – один з простих і доступних варіантів домашньої випічки. Перед вами рецепт смачного десерту – лепешняку з сиром і яблуками. Текстура випічки виходить ніжною і повітряної. Такий манник сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Приготувати такий десерт в домашніх умовах не складе труднощів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 300 гр.
  • Манна крупа – 150 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Щоб приготувати манник з сиром і яблуками, на початку необхідно відокремити білки від жовтків. У ємність з жовтками викладаємо сир і цукор. Все перемішуємо.

Додаємо до сирної маси манну крупу, соду і сметану. Всі компоненти перемішуємо, залишаємо манное тісто на 15 хвилин.

Білки збийте міксером в окремій ємності, потім введіть білкову масу в сирно-манну.

Яблука промиваємо і, вирізаючи серцевину, нарізаємо часточками.

Готове тісто викладаємо у форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом (можна замінити на рослинна). За бажанням дно форми застелити пергаментом. Поверх тіста розподіляємо яблука. Випікаємо манник в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.

Готовий манник остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Манник з сиром і яблуками готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник без кефіру Манник з сиром в духовці Манник з яблуками Маннік на сметані Маннік на сметані без борошна