Манник відноситься до легким і корисним десертів. Для приготування необхідний лише невеликий набір простих інгредієнтів. Випічку можна подавати на сніданок або до чаю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати манник з сиром на кефірі в духовці? Спершу слід манну крупу залити кефіром і дати їй настоятися протягом півгодини. За цей час продукт розбухне до потрібного стану.

Яйця збиваємо з цукром і ваніліном. Потім вмішуємо сир і додаємо розпушувач. З’єднуємо сирну масу з нахабною манкою. Розмішуємо до однорідної тесту.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Дно можна злегка посипати манною крупою. Так ви вбережете десерт від пригорання. Виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо його по формі. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин.

Манник, як правило, випікається до появи золотистої скоринки. Після цього можна вимкнути духовку, однак не варто відразу діставати пиріг. Даємо йому трохи охолонути з відчиненими дверцятами. Потім ласощі можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Манник Манник з сиром Маннік на кефірі Маннік на кефірі класичний Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник