В даний час курячі крильця дуже популярні не тільки серед дотримуються дієти і ПП. Смак і соковитість м’яса крилець, а також швидкість приготування ідеально підходять для любителів пікніків і їжі на природі. Смак крилець залежить і від маринаду, варіантів приготування якого багато. У цьому рецепті маринуємо крильця для мангала в соєвому соусі, змішаному з кетчупом, гірчицею і спеціями.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курячі крильця – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Орегано – 0.5 ч. л.
  • Розмарин – 0.5 ч. л.
  • Базилік свіжий – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати маринад для курячих крилець на мангалі просто! Спочатку підготуйте курячі крильця для запікання на мангалі і помістіть їх в глибокий посуд для маринування. Відміряйте вказане в рецепті кількість спецій, соусу, кетчупу і гірчиці. Зубки часнику очистіть від лушпиння.

Кришки посипте підготовленими спеціями. Солити їх не треба, так як сіль є в соєвому соусі. Перекладіть до крилець рідкі інгредієнти: кетчуп, гірчицю і налийте соєвий соус. Очищені зубки часнику подрібніть через землянку відразу у посуд з крильцями.

Потім крильця з приправами добре перемішайте, щоб вони з усіх боків були рівномірно покриті маринадом. Посуд прикрийте кришкою або шматочком харчової плівки і залиште на 2 години як мінімум і при домашньої температурі для маринування.

Після закінчення часу маринування крильця покладіть на решітку, щільно її закріпивши. Обсмажуйте їх над гарячим вугіллям мангалу до рум’яної скоринки з обох сторін.

Запечені на мангалі курячі крильця вам дуже сподобаються, тому не втратьте рецепт запропонованого маринаду.

Смачних і вдалих страв!

Гострі курячі крильця Курячі крильця Курячі крильця в соєвому соусі Курячі крильця на мангалі Маринад для курячих крилець на мангалі