Візитною карткою цієї страви є красивий рожевий колір, приголомшливий аромат зі смаком і спосіб нарізки капусти. Всі рецепти маринування капусти об’єднані одним – овочі заливаються гарячим маринадом і через добу капусту подають до столу, ну а успіх будь-якої консервації в основному визначається якістю овочів. Маринуємо капусту в каструлі і зі спеціями, які по-новому розкривають смак звичних овочів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 4 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 7 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 90 гр.
- Оцет столовий 9% – 250 мл
- Вода – 1.25 л
- Масло рослинне – 125 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновану капусту шматочками з буряком і морквою швидкого приготування. Відразу підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для маринування капусти, щоб все було під рукою. Овочі очистіть і промийте холодною водою.
Капусту наріжте квадратними шматочками будь-якого розміру, видаливши качан.
Очищені цибулини і моркву наріжте тонкими кружечками.
Очищені часникові зубки розріжте на половинки, а якщо у вас великий зимовий часник – на тонкі слайсы.
Буряк маринується в сирому вигляді, тому її наріжте тонкими брусочками або півкільцями.
Для маринування капусти підготуйте емальовану каструлю. Овочеву нарізку розділіть на три частини. Потім овочі укладіть в каструлю трьома шарами в такій послідовності: капуста, цибульні кільця, моркву, часник і потім буряк. У вас вийде 3 шари овочів. Овочі трохи утрамбуйте качалкою. Потім поверх овочів помістіть листочки лавра і посипте все зернами коріандру і горошинками перців. Кількість спецій можете змінити за своїм смаковим уподобанням.
Потім зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, цукру і солі. Коли маринад закипить, додайте до нього столовий оцет і вимкніть вогонь.
Гарячий маринад обережно, щоб не обпектися, перелийте в каструлю до овочів.
Поверх овочів покладіть плоску тарілку і їх ще раз добре притисніть, щоб маринад покрив овочі повністю.
На тарілку поставте будь-який вантаж. Потім каструлю з капустою перенесіть в холодне місце, наприклад, на балкон. Якщо будете ставити в холодильник, то спочатку трохи остудіть.
Через добу вашу чудову закуску – мариновану шматочками капусту з буряком і морквою – можете подавати до столу, а ще через дві доби смак страви тільки покращиться.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста з буряком і морквою Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з цибулею Маринована капуста по-грузинськи з буряком